میزان مصرف روزانه نمک چقدر است؟-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

میزان مصرف روزانه نمک چقدر است؟

رئیس چهاردهمین کنگره غدد و متابولیسم، میزان مصرف روزانه نمک را ۲ تا ۴ گرم اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۱ - ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 19
کد خبر: ۲۱۴۳۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ فریدون عزیزی، رئیس مرکز عدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری چهاردهمین کنگره بین المللی بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم با بیان اینکه ۶۸ درصد دانش آموزان در ابتدای انقلاب گواتر داشتند، گفت:تن‌ها باید دو تا ۴ گرم روزانه نمک مصرف کنیم و اگر در غذا همان نمک ابتدایی را بریزیم کافی است، اما اکنون ۷ تا ۸ گرم مصرف می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه باید فقط نمک ید دار مصرف کنیم، خاطرنشان کرد: از هر ۶۰۰ تولد یک کودک با کم کاری غده تیروئید روبروست.

عزیزی با اشاره به اینکه معمولا دو درصد جوامع دچار کم کاری تیروئید می‌شوند، به پرکاری تیروئید اشاره کرد و گفت:قرص‌های ضد تیروئید برای یکی دوسال باید مصرف شوند و بعد از آن نیاز نیست.

استاد غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با ۵ سال درمان ۹۰ درصد بیماران دچار پرکاری تیروئید درمان می‌شوند.

رئیس مرکز تحقیقات غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به چاقی، افزود:نمایه توده بدنی هم خیلی کم و هم خیلی زیاد باشد با مشکل روبرو می‌شویم. میزان طبیعی نمایه بدنی بین ۱۸ تا ۲۵ معمولی و تا ۳۰ اضافه وزن و از ۳۵ به بالا چاقی نامیده می‌شود.

عزیزی با اشاره به انواع افراد چاق، خاطرنشان کرد:گروهی هستند که چاق بوده، اما مشکل بدنی و بیماری‌های دیگر ندارند که این‌ها مشکل کمتری دارند، اما گروهی که اضافه وزن و بیماری‌های دیگر دارند خطر بیشتری تهدیدشان می‌کند.

وی با اشاره به چاقی شکمی یادآور شد:چاقی در شکم باعث بروز بیماری قلبی و مرگ ناگهانی می‌شود. اگر نوار چاقی گذاشتید و بالای ۹۰ باشد خیلی خطرناک است.

احتمال ابتلا به چاقی در برخی از کودکان

این استاد غدد با اشاره به اینکه چاقی را قبل از لقاح و بارداری و کودکی دنبال می‌کنیم، ابراز گرد:کودکانی که تا ۴ و ۵ سالگی چاق باشند شانس چاقی در سنین بالاتر را ۵ برابر کودکان دارای وزن طبیعی چاق‌تر خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: کودکانی که در سال اول بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ ساعت بخوابند شانس چاق شدن بیشتری خواهند داشت.

عزیزی درباره مصرف نمک دریا گفت: نمک دریا ید کافی ندارد و در صورتی که ید کافی داشته باشد باید مصرف کنیم، اما نمک‌های سنتی و دریا معمولا ید کمتری دارند و فقط باید نمک ید دار مصرف شود.

وی درباره مهاجرت پزشکان گفت:امسال نتوانستیم ظرفیت‌های برخی رشته‌های دستیاری را پرکنیم؛ در نتیجه باید مطابق نیاز این افراد تدوین کنیم و باید برنامه ریزی کلانی برای پزشکان و دانشجویان برنامه ریزی کنیم.

عزیزی یادآور شد: به صورت دائم اضافه وزن ما به سمت چاقی در حرکت است و در تهران در زنان نمایه بدنی بالای ۳۰،۳۰ درصد داریم که این نگران کننده است.

این استاد غدد افزود: در تهران در کودکان میزان چاقی به ۲۰ درصد رسیده است؛ ضمن اینکه ۵۰ درصد چاقی زمینه ژنتیکی دارد.

عزیزی با بیان اینکه کم تحرکی از علل بسیار مهم چاقی در جامعه است، افزود:افزایش دریافت مواد غذایی و علل روانی و... در ایجاد چاقی موثر است.

وی اضافه کرد:نمک‌ها با رنگ‌های مختلف که از دریا و کوه استخراج شده باشد، کلر و سدیم دارد و نمک هست؛ اما همه نمک‌ها برای فشارخون مضر هستند. اگر ید کم باشد از دوران جنینی، رشد مغزی به تاخیر می‌افتد و کودک دچار عدم رشد ذهنی می‌شود.

وی افزود: تخمین زده می‌شود از ابتلای ۵۰ میلیون گوارتر جلوگیری شده و از ده‌ها عمل تیرویید پیشگیری شده است.

عزیزی اضافه کرد: در اوایل انقلاب ۶۸ درصد دانش آموزان گواتر داشته و ۵۰ درصد کم کاری تیروئید داشتند. اکنون حدود ۲ میلیون نفر نمک ید دار مصرف نمی‌کنند، این در حالی است که مردم حتما نمک ید دار و تصفیه شده باید مصرف کنند.

وی تصریح کرد: از هر ۶۰۰ نفر بک نفر مبتلا به کم کاری تیروئید متولد می‌شود و اگر تشخیص داده نشود، مشکلات زیادی ایجاد می‌شود.

این استاد غدد با بیان اینکه در خصوص غدد در دنیا نیز از نظر تولید علم و مقالات در رتبه ۱۰ قرار داریم. ۵۱۱ متخصص غدد در سطح کشور داریم که به طبابت و آموزش در دانشگاه‌ها مشغول بکار هستند.

گفتنی است که چهاردهمین کنگره عدد درون ریز و متابولیسم اول تا سوم آذرماه ۱۴۰۲ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود و تازه‌های بیماری‌های عدد و نحوه تشخیص آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده